Airco Enschede

Airconditioning in Enschede nodig? Kies voor Klimaat Techniek Kalter!

De zomer kent in Nederland steeds warmere dagen. Daarnaast zijn er een aantal andere goede redenen om te kiezen voor airco in uw woning. Bent u op zoek naar goede airconditioning in Enschede of omgeving? Dan bent u bij ons op de juiste plek, want wij van Klimaat Techniek Kalter helpen u hier graag bij!

Voor welke airco’s kunt u bij ons terecht?

Bij ons heeft u de ruime keuze uit verschillende modellen airco’s in Enschede, met zo hun eigen functies en eigenschappen. Hieronder leggen we elk model kort toe, zodat het voor u een stuk eenvoudiger wordt om een model te kiezen.

Wandmodel airco

Een wandmodel airco wordt aan een wand geplaatst. Hierdoor hoeft een ruimte niet grotendeels te worden verbouwd om deze airco erin te kunnen plaatsen. De installatie van een wandmodel airco is zelfs zo eenvoudig, dat dit type airco doorgaans al binnen een dag kan worden geïnstalleerd.

Vloermodel airco

Een vloermodel airco kan goed worden geplaatst in kleinere woon- en kantoorruimte. Dit model wordt doorgaans laag aan de wand (net boven de grond) gemonteerd. Een vloermodel kan uit een single-split systeem of een multi-split systeem bestaan. Een single-split systeem heeft 1 binnen-unit en ook 1 buitenunit. Hierdoor kunt u met zo’n systeem 1 ruimte voorzien van airconditioning. Een multi-split systeem bestaat uit meerdere binnen-units. Hierdoor is het bij dit systeem mogelijk om meerdere ruimtes te voorzien van airconditioning. Een vloermodel airco is wel beter zichtbaar dan bijvoorbeeld een wandmodel.

Plafond onderbouw

Dit type airco in Enschede is geschikt voor ruimtes waarbij er boven een verlaagd plafond vrijwel geen ruimte is om een airco te installeren. De plafond onderbouw airco wordt tegen het plafond aan geïnstalleerd, waardoor er verder geen bouwtechnische aanpassingen nodig zijn. Het ideale aan dit model is dat deze zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Het nadeel is alleen wel dat dit type, net zoals een vloermodel, wel wat meer in het zicht is dan andere typen airco’s. Echter is er tegenwoordig een ruime keuze uit diverse kleuren en designs waardoor u de airco in Enschede zo goed mogelijk bij de rest van uw inrichting kunt laten aansluiten.

4-weg cassette en mini-cassette

De 4-weg cassette is een zeer compacte airco die net zoals alle andere typen airco’s zorgt voor een fris en aangenaam binnenklimaat. Dit type airco ziet er dankzij het design mooi uit en heeft een lage inbouwhoogte. Deze airco verwarmt en koelt de lucht met 1 systeem. De 4-weg cassette airco is speciaal gemaakt voor winkels, restaurants en kantoorruimtes en past dan ook perfect in een plafondtegel. Dit type airco wordt in woningen dan ook niet vaak gebruikt. Dit model is trouwens ook in een kleinere versie verkrijgbaar. Dit kleinere type wordt doorgaans ook wel een mini-cassette genoemd.

Kanaal units

Kanaal units zijn geschikt voor airconditioning in meerdere, grote ruimtes. Kanaal units worden over het algemeen volledig uit het zicht (boven een verlaagd plafond) geplaatst. Door middel van luchtverdeelslangen en/of luchtroosters wordt de airconditioning in de verschillende ruimtes geregeld.

Airco in Enschede nodig? Neem contact met ons op!

Wilt u een airco in Enschede? Dan kunt u dus uit allerlei verschillende modellen kiezen. Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw airconditioning in Enschede? Neem dan gerust contact met ons op, want wij vertellen het u graag!