Stralingswarmte

Geen temperatuurschommelingen meer in huis?

Stralingswarmte laat de lucht onbewogen, dat is efficiënter én comfortabeler. De straling wordt omgezet in warmte wanneer het in aanraking komt met mensen, dieren of objecten. De opgeslagen warmte wordt geleidelijk afgegeven aan de ruimte, hierdoor ervaart u geen temperatuurschommelingen.

Bij stralingswarmte zijn de muren (net als de andere objecten in de ruimte) warmer dan de lucht, zodat de muren droog blijven. Hierdoor neemt het warmteverlies via de muren af naarmate de luchttemperatuur daalt. Ook dat is eenvoordeel van stralingswarmte, want ze biedt thermisch comfort bij lagere luchttemperaturen.

Voorbeelden van stralingswarmte

IR-vloer-, wand- en plafondverwarming

De zeer dunne folie (0,2mm dik) kan worden aangebracht op de vloer, wand of in het plafond. Dit is bij uitstek geschikt voor gebruik onder houten en laminaatvloeren maar ook als plafond- en wandverwarming. De folieverwarming wordt normaal gesproken gelegd over een ondervloer (dikte ca 6mm) of tegen het raggelwerk van het plafond, die een goede isolatie biedt richting beton- of houten ondervloer of in een wandconstructie op het raggelwerk of metalstud. Met minder dan 0,2 mm dikte , heeft de folie een praktisch te verwaarlozen invloed op de uiteindelijke dikte van de vloer, afwerking van het plafond of wand. Aangestuurd met een intelligente regeling is er weinig elektriciteit nodig voor een comfortabele ruimtetemperatuur. Met IR-verwarming gaat u dus efficiënter met uw energieverbruik om.

arrow_back arrow_forward

Canvasdoeken, spiegelpanelen of infrarood panelen

Deze canvasdoeken zijn voorzien van een infrarood-verwarmingselement en de achterzijde is geïsoleerd. Het element wordt niet warmer dan 65°C tot 70°C, het betreft hier lage temperatuur-verwarming die de warmte via het doek uitstraalt. De canvasdoeken zijn voorzien van een aansluitsnoer met stekker en aan/uit-schakelaar! Er kan gekozen worden voor een standaard afbeelding of natuurlijk uw eigen afbeelding. Tevens is er de mogelijkheid het canvasdoek te voorzien van LED verlichting, die wordt aangestuurd middels een afstandsbediening. De spiegelpanelen zijn voornamelijk bedoeld voor verwarming van badkamers. De dikte van het paneel is 8-10mm, de spiegels met frame hebben een dikte van 40mm en de uitvoering met LED verlichting 50mm. De ideale warmtebron die geschikt is voor montage in systeemplafonds maar ook als opbouw op een bouwkundig plafond. Afhankelijk van de toepassing kan er gekozen worden uit lage- of hoge temperatuur-panelen, glad of met korrelstructuur. De panelen zijn tevens te verkrijgen met LED verlichting.

arrow_back arrow_forward